Sergiler

23.06.2023 – 08.11.2023

Foam, Amsterdam

exhibition-detail-slider-image exhibition-detail-slider-image

Ara Güler’in 70 senelik köklü kariyerine yakından bakan retrospektif sergisi Ara Güler: A Play of Light and Shadow, dünyanın en prestijli fotoğraf müzelerinden Foam Amsterdam’da açılmıştır.

Foam müzesi ve Ahmet Polat’ın ortak küratörlüğünde gerçekleştirilen Ara Güler: A Play of Light and Shadow sergisi, Ara Güler Müzesi ve Ara Güler Arşiv ve Araştırma Müzesi iş birliği ile 23 Haziran’da açıldı. Sergi, Türkiye’nin en önemli foto muhabirlerinden biri olan Ara Güler’in hayatı boyunca imza attığı röportajlara ve çok yönlü sanatçı kimliğine yakından baktı. Klasikleşen siyah-beyaz İstanbul fotoğraflarından daha önce görülmemiş deneysel çalışmalarına, aile albümlerinden henüz yayımlanmamış kitaplarının elle hazırlanmış maketlerine pek çok farklı türde malzeme izleyiciyle buluştu.

Türkiye’nin zengin sosyolojik tarihine Ara Güler’in objektifinden bir bakış niteliği taşıyan sergi, aynı zamanda Ara Güler’in uluslararası alandaki çalışmalarına da geniş yer verdi. Dünyanın önde gelen dergileri arasında yer alan Stern, Paris-Match gibi yayınlarda çalıştığı zamanlarda imza attığı foto röportajların yanı sıra Salvador Dali ve Alfred Hitchcock gibi ünlü simaların portreleri ve Cannes Film Festivali’nden daha önce görülmemiş kareler sergide öne çıkmıştır.

Sergiye aynı zamanda alanlarında uzmanlaşmış yazarların katkılarıyla hazırlanan ve sergi ile aynı ismi taşıyan bir prestij kitabı eşlik etmiştir. Dünyaca ünlü yayınevi Hannibal Books tarafından yayımlanmış sergi kitabı Foam müzesi dükkanı ve sayılı kitabevlerinde bulunabilir.

Ara Güler: A Play of Light and Shadow sergisi, Foam Amsterdam müzesinde 23 Haziran-9 Kasım 2023 tarihlerinde ziyaret edilmiştir.

İLGİLİ ÜRÜNLER